Marketing

Najkrajšie celosvetové vianočné reklamy.

Vianočný duch z celého sveta.

Svetové značky vedia ako na Vianoce odprezentovať dobro a radosť z obdarovania. Hoci sa jedná o reklamy na značku, produkt alebo službu, Vianočný duch je odprezentovaný formou príbehu, ktorý stojí za vzhliadnutie.

Sainsbury’s: Ak zaznie “Tichá noc, svätá noc” vojnovými zákopmi, tak máte zimomriavky všade. Veľmi pekne spracovaná myšlienka ľudskosti, ktorá je na Vianoce všadeprítomná. Nemec proti angličanovi, dva zákopy a jeden odvážlivec, ktorý spustí obrovskú radosť, hoci trvajúci iba krátko.

Lenovo: Notebook alebo tablet síce nemajú veľa spoločného s Vianocami, ale obdarovanie je v tejto reklame krásne vyjadrené. Aj drobnosť, správne načasovaná a zachytená, poteší viac než ten najdrahší darček. Malé dievčatko sa chce poďakovať človeku na ulici, ktorý ju nezištne obdaroval.



Glade: Samota na Vianoce je asi to najhoršie. Niekedy vie byť malá pozornosť pre človeka, ktorý je sám, neuveriteľne vzácna. A opätovne dokáže prežiť šťastie, ktoré zažíval v minulosti. Susedka po tom, ako vidí staršieho suseda, ktorý je sám, sa mu rozhodne skrášliť domov ozdobami od srdca.


Allegro: Ak poznáte vášho blízkeho tak dobre, že mu nájdete darček, ktorý mu dáte zo srdca a zároveň ho prekvapí tak, že ho dojme, prispeli ste k tomu najkrajšiemu vianočnému zázraku. Reklama Allegro to pekne ukázala, kedy vnučka po vzhliadnutí foto albumu svojej babky zistila, ako ju obdarovať a neuveritelne potešiť.


Nakoniec trochu ruského štýlu. Síce dosť drsná reklama, ale myšlienka kruto a pravdivo reflektuje súčasnú dobu odcudzenia sa a materiálnosti. Matka zanevrie na svoju dcéru, preto ju ruský Santa unesie, aby pochopila, čo znamená odcudzenie.

Máte obľúbenú reklamu? Ktorá je Vaša najobľúbenejšia?

0 comments on “Najkrajšie celosvetové vianočné reklamy.

Pridaj komentár