Marketing

Najkrajšie vianočné reklamy za desaťročie.

To najkrašie, čo reklamy vedia vyjadriť.

Za posledné roky vznikli skvelé vianočné reklamy. Pozrime sa na zoznam TOP vianočných reklám za desaťročie. Niektoré z nich v sebe skrývajú krásny odkaz.

Merci so svojou hymnou “Merci za to, že si” dopĺňajú vianočné obdobie. Pustite si reklamu a odštartujte to najkrajšie obdobie roka.


Veľmi emočné reklamy od Penny a Edeka, ktoré ukazujú aká krutá vie byť samota cez najkrajšie sviatky roka – Vianoce. Otec zostarol, jeho deti už majú vlastné rodiny a nemajú čas oslavovať v kruhu rodiny. Otec plný očakávania dvíha telefón za telefónom, aby sa dozvedel, že sviatky budú opäť osamote. Samota mu však vnúti nápad, ktorý zaberie, ale je dosť na hrane. Pošle všetkým blízkym oznámenia o svojom pohrebe. “Snáď toto donúti prísť všetkých do rodného domu…?” Príbeh končí tým, že všetci dostanú ten najkrajší darček. Získajú otca naspäť a môžu s ním osláviť Vianoce. Krásny odkaz: Kým o niečo neprídeme neviem si to vážiť.



Tesco óda na maminku a ženu ako tvorkyňu Vianoc. V roku 2017 sa pretrhlo vrece s reklamami, ktoré ďakovali mamičkám a ženám. Škoda, že to bolo iba jeden rok, keďže mamičkám a rodičom by sme mali byť vďačný každý rok a každý deň.


Lidl a jeho geniálne spracovanie vianočnej reklamy. Jedná sa o pesničku, ktorá má dokonalý rytmus a je to akoby moderné vyjadrenie súčasných Vianoc, kedy vieme skĺbiť to moderné s tým klasickým. Centrálna myšlienka je Santa Clara, čo je ženská alternatíva pre Santa Clausa. Pesnička so slovami ako: “Vianoce by bez nás (žien) stáli za nič…”, je poďakovaním všetkým ženám, ktoré sú v centre Vianočných príprav.


Pilsner reklama, ktorá ukazuje, že emócie môžu prejaviť aj muži. Oslava vzťahu otca a syna je veľmi pekne spracovaná. Syn pripraví pre otca Vianoce ako zo starej spomienkovej fotografie, čím mu poďakuje za všetko, čo otec pre neho spravil, keď bol on ešte dieťaťom.

Ktorá je vaša oľúbená vianočná reklama?

0 comments on “Najkrajšie vianočné reklamy za desaťročie.

Pridaj komentár