Marketing

Čo do pekla… (ČdP)? O alkohole, zmrzline a promóciach.

Na čo toto vymysleli?

Značky a firmy sa neustále pokúšajú o prelom vo svojom obore alebo o niečo unikátne, čo ľuďom vyrazí dych. Nie vždy sa však tento zámer stretne so zdravým rozumom. Túto rubriku som nazval „Čo do pekla….?“ (ČdP). Pravidelne si tu budeme predstavovať rôzne produkty alebo kampane, ktoré sa vymykajú tomu, čo označujeme ako normál. Je iba na vás, aký názor zaujmete. Či si poviete „Čo do pekla má znamenať…“ alebo naopak „Wow, to je dokonalý nápad….“.

Dnes to bude napríklad o “rapovom” víne, ktoré nie je z repy, a svadobnom pive, ktoré zmení váš dátum narodenia. Navyše sa môžu všetci študenti tešiť na virtuálne promócie s vesmírnou zmrzlinou.

Prvá zmrzlina vo vesmíre

Elon Musk vystrelil do vesmíru svoju raketu a oslávil tak svoj detský sen. No je tu unikátnejší počin. Ben & Jerry’s zmrzlina je prvou, ktorá sa dostala do vesmíru. Cieľom novej príchute “Boots on the Moooo’n” (Čižmy na mesiaci) ako analógie na seriál na “Space Force” z produkcie Netflix, bola cesta na mesiac. Zásielka bola poslaná vo vzdušnom balóne do vesmíru, pričom to celé prenášala kamera až do momentu explózie, kedy sa zmrzlina epicky zmení na ohnivú fakľu. Skutočne zaujímavo prispôsobená kampaň aktuálne zvýšenému záujmu o vesmírne lety, pripravená v spolupráci s Netflix. A je to “Prvá zmrzlina vo vesmíre”…. čo dodať.


Zmeňte si dátum narodenia. Oslavujte narodky neskôr.

Ak ste narodený v marci alebo apríli, a teda oslavu vašich narodenín zmarila korona, belgické pivo Jupiler má pre vás riešenie. Kampaň “Prelož svoje Narodeniny” spočíva v tom, že si zapíšete váš skutočný dátum narodenia, ktorý potvrdíte občianskym preukazom, a následne zvolíte nový náhradný dátum po uvoľnení karantény. Ako narodeninový darček získate 5 litrov piva. Pridaná hodnota spočíva aj v podpore lokálnych barov, nakoľko získate pivo a oslavu budete mať vo vašom obľúbenom bare, a teda sa táto kampaň orientuje aj na podporu návštevnosti barov. Kampaň mala za 24 hodín 6 300 komentov a dosah na 413 000 ľudí. Za 48 hodín mala akcia vyše 40 000 účastníkov. A nakoniec vyše 92 000 Belgičanov “preložilo svoje narodeniny”. A všetko s 0€ rozpočtom na médiá. A teraz si predstavte niečo podobné v maloobchode, koľko zákazníkov čakalo doma bez možnosti využiť akcie na svoje narodeniny?

Zdroj: facebook/jupiler

Povedzte si “Áno” s pivom v ruke.

Miller High Life podobne ako Bush chcú urobiť niečo pre tých, ktorí museli kvôli korone zrušiť svoje svadobné plány. Značka pochopila, že byť počas krízy so svojimi zákazníkmi je kľúčovou súčasťou brandingu. Inicitíva “Wedding at Your Doorstep.” (Svadba na vašom prahu) umožní 3 šťastným párom zosobášiť sa napriek pandémii. Dostanú oddávajúceho, fotografa, 10 000 $ na pokrytie nákladov, čo mali so zrušením svadby a zároveň na svadobnú cestu. Samozrejmosťou výhry je pivo Miller.

Stačí poslať emailom váš príbeh o tom, ako korona ovplyvnila vaše svadobné plány a ako plánujete ďalej oslavovať život s Miller High Life pivom. Ako kampaň určite zaujímavé, otázna je forma zapojenia sa prostredníctvom emailu a či emailová komunikácia nie je už iba prežitkom v dnešnej dobe.

Zdroj: retaildive.com

Virtuálne promócie

Covid-19 zrušil všetky podujatia a zákaz združovania sa mal za následok aj zrušenie vysokoškolských promócii. Časopis Her Campus, ktorého čitateľkami sú hlavne vysokoškoláčky, organizuje virtuálne promócie pre ročník 2020. Hlavným sponzorom je Procter & Gamble a konkrétne značka Aussie. Všetko funguje cez stránku imstillgraduating.com ,pričom hosťami boli rôzne celebrity, politici ako aj rečníci a konatelia firiem. Virtuálne promócie sa uskutočnili 15.5. a boli určené pre “korona ročník 2020”. Na virtuálne promócie sa mohli prihlásiť všetci, ktorí prišli o možnosť promovať v tomto roku, bez ohľadu na vysokú školu, krajinu alebo štátnu príslušnosť. Pre značku ako Aussie je to skvelý spôsob ako byť v kontakte so svojimi existujúcimi, ako aj potenciálnymi zákazníkmi počas doby, ktorá je náročná. Pomocou tejto udalosti budú mať možnosť odkomunikovať svoju misiu pred veľkým publikom. Na stránke je zároveň môžné nahrať odkaz pre ročník 2020. Oslovenie takejto širokej audiencie frustrovaných vysokoškolákov je lákavá aktivita.

Zdroj: imstillgraduating.com

Snoop Dog je vinárom

Rapper Snoop Dog začal spolupracovať s vinárňou 19 Crimes, ktorá je unikátom vo vinárskom svete. Nejde len o víno, pretože pri tejto značke ide o celý príbeh a to hlavne o fľašu a etiketu. 19 Crimes sa totiž zameriava na rozšírenú realitu (AR), a tak ich flašky dokážu vo vašom telefóne ožiť. Novým počinom je spolupráca s rapperom Snoop Dog, pri ktorej vzniká víno s názvom Snoop Cali Red. Značka 19 Crimes patrí medzi Top vinárske značky a 19 kriminálnikov z jej názvu symbolizuje 19 väzňov, ktorých namiesto trestu smrti umiestnili do Austrálie. Tí následne založili na základe svojho rebelstva a vzdoru novodobú Austráliu. Snoop Dog ako rebel zapadá do konceptu tejto značky. Nakoľko fľaša bude k dispozícii od leta 2020 som zvedavý aký odkaz bude mať Snoop Dog na etikete. Je to skvelý koncept na customer engagement.

Zdroj: Treasury Wine Estates/Facebook

Ostrihaj sa na instagrame:

Iniciatíva #ShaveFromHome od značky Schick Hydro sa zamerala na podporu holičstiev, ktoré sú kvôli pandémii zatvorené ako aj na pomoc všetkým, ktorí sú doma pričom im “brada naďalej rastie”. Schick sa spojil preto s holičmi, ktorí nemajú počas pandémie prácu a požiadal ich o typy a triky ako sa holiť a strihať pre všetkých, ktorí doma experimentujú so svojimi bradami a účesmi. Popri tom zrealizovali aj zbierku pre tých, ktorí nemajú prácu v zatvorenom holičstve.

Najali známych holičov, aby vytvorili virtuálny kurz starostlivosti o bradu a vlasy. Nachádzajú sa tam viaceré celebrity z oboru holičstva, ktoré promujú túto iniciatívu. Zároveň ide aj o verejnú zbierku, ktorú podnecuje Schick prostredníctvom národnej asociácie holičov, ktorá následne bude distribuovať peniaze všetkým holičstvám, ktoré budú mať finančné problémy z dôvodu pandémie. Samotný Schick prispeje 50 000$. Tomu hovorím veľmi dobre investované peniaze na marketing, ktoré pôjdu tam, kde sú potrebné.

Zdroj: instagram.com/schickhydro

Zaujali vás tieto produktové chuťovky? Ktorú by ste si zadovážili?

O WordPress julius komaromy

So zákazníkmi a predajcami pracujem už 14 rokov. Zbožnujem, keď odíde zákazník spokojný a predajca má z toho dobrý pocit.

0 comments on “Čo do pekla… (ČdP)? O alkohole, zmrzline a promóciach.

Pridaj komentár